Arkiv för kategori Ett klargörande

ReadSpeaker summerar 2011

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Under året har rekordmånga webbplatser blivit talsatta med ReadSpeakertjänster. Och det är egentligen inte bara webbplatser utan även distansutbildningsplattformar, mjukvaror för att skapa kurser på nätet och mobila applikationer. Mer än två webbplatser per dag har lagts till vår lista av kunder och störst har expansionen varit i USA, Australien och länderna kring persiska viken. Vi har även fått nya kunder i Sydafrika, Japan, Indien, Trinidad och Tobago samt såklart massor i våra redan etablerade marknader i Europa.

I Sverige kan nämnas t.ex. SMHI, Göteborgs Stad (som talsatt alla elevers Gmail-konton), Arbetsförmedlingen, SRF Stockholm/Gotland och Gleerups Utbildningar. Vi har också sett en trend att många webbplatser som tidigare haft en lösning som bygger på att användarn måste installera särskilda program på sin PC för att kunna lyssna på webbplatsen bytt till ReadSpeaker, eftersom webbplatsägarna har ansett att det är viktigt att alla skall kunna lyssna när som helst och varifrån som helst. Inte minst p.g.a. att allt fler webbplatsbesök sker från mobila enheter.

Vi har jobbat hårt under året med utvecklingen av våra topptjänster ReadSpeaker(r) Enterprise Highlighting(tm) och ReadSpeaker(r) docReader(tm) för att få dem ännu bättre och göra dem ännu enklare att implementera. Vi har också utökat personalen både med fler utvecklare och med supportpersonal. Från vårt kontor i Uppsala tar vi hand om all support från alla våra kunder över hela världen och det har också krävt att vi skall ha supporten bemannad till ganska sent på kvällarna. Det är fantastiskt roligt att höra all beröm vår support får från världens alla hörn, där vi arbetar med stora och mycket kunniga kunder och deras utvecklingsavdelningar. Det, tillsammans med riktigt bra produkter och duktiga säljare, kan jag inte annat än verkligen se fram emot ett nytt ReadSpeakerår 2012!

Gott Nytt År!

Inga kommentarer

Ny webbplats för ReadSpeaker!

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Nu kan vi äntligen presentera vår nya uppdaterade webbplats www.readspeaker.com!

skärmdump som visar första sidan av www.readspeaker.com

Här finns, förutom information om de olika ReadSpeaker-tjänsterna även några fallstudier och länkar till demos. Det är fortfarande lite småpill kvar på den men vi anser att den i alla fall är ok nog att göras live!

Inga kommentarer

Talande webb ÄR ReadSpeaker

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

….men ReadSpeaker har inget att göra med den produkt som olyckligtvis kallas för Talande Webb. Vi uppfann talande webb som företeelse. Den första webbplatsen gjordes talande 2001. Och redan då hette tjänsten ReadSpeaker. Sedan dess har det skett en stor utveckling av vår tjänst. Och nu har vi hittat ett koncept som fungerar precis så som alla användare vill ha det, dvs. inbäddad och synkroniserad markering av texten och ett med ett tal i mycket bra kvalité.

Ingen googlar på ”talande webb”

När vi för 5-6 år sedan började jobba med sökmotoroptimering så trodde vi att ”talande webb” var det folk skulle googla på för att hitta oss. Men när vi mätte och följde vilka ord folk googlade på när de sökt sig till oss så var det aldrig ”talande webb”. Det var mer ett internt uttryck som vi använt oss av sedan 2001. Så då var det alltså inte de orden vi skulle optimera för, utan för de ord som folk faktiskt använder.

Sedan 2001 har det ju även kommit några konkurrenter på marknaden. Ingen som vi behöver fajtas med i alla de 20 länder vi idag har försäljning, men några här och några andra där. Det som kan skapa viss förvirring är att någon konkurrent kallar sin klientbaserade lösning för ”Talande Webb” som produktnamn. Blir nog svårt att varumärkesskydda det. Ungefär lika svårt som det skulle vara för Tele2 att försöka varumärkesskydda ”Mobilt bredband” som produktnamn.

Äpplen och päron

Päron och äpple

Detta är extra olyckligt av en till anledning och det är att vi inte ens anser att det är en konkurrerande tjänst till ReadSpeaker. Vi säljer en serverbaserad tjänst som fungerar lika bra om man surfar från Playstation3 eller en mobil som om man surfar från en lånad pc/mac/linux-dator som sin alldeles egna. Inga installationer krävs hos användaren eller på kundens webbplats. Lite ”äpplen och päron” är det då att erbjuda webbplatsägare en klientbaserad plugin som alternativ där varje enskild användare måste installera tillägget i InternetExplorer på varje enskild dator (Läs: Windows PC) där användaren vill kunna lyssna på innehållet på webbplatsen.

Inga kommentarer