Arkiv för kategori Talande webb

ReadSpeaker får mail att tala

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

ReadSpeaker har tillsammans med konsultföretaget Avalon Innovation lagt till ytterligare en dimension för mejl, användaren ska nu kunna lyssna på sina mejl. Tjänsten är utvecklad för Göteborgs Stad som använder Google Mail och nu får 90 000 elever i tillgång till tjänsten.

Göteborgs Stads elever får genom en ny funktion möjlighet att lyssna till sina gmail (Google Mail). Uppläsningen kommer att kunna nyttjas av 90 000 elever, från förskola till gymnasium och vuxenutbildning. ReadSpeaker, som är experter inom text-till-tal teknologi, har tillsammans med konsultföretaget Avalon Innovation tagit fram tjänsten som möjliggör uppläsningen.

- Detta ligger helt i linje med den grundfilosofi vi har om att ge våra användare möjlighet att kommunicera på lika villkor, säger Niclas Bergström, VD på ReadSpeaker. Vi ser att behovet för tjänsten ökar och tror att det är en tjänst människor kommer att ta för given i allt fler sammanhang.

När användaren väljer att lyssna hämtas texten från mejlet och omvandlas med ReadSpeakers unika metod till ljud som strömmas tillbaka till användarens enhet. Processen tar mindre än en halv sekund och allt som behövs för att kunna använda tjänsten är att enheten kan spela upp ljud. Den integrerade spelaren spelar upp ljudet och användaren har möjlighet att kontrollera uppläsningen efter behov till exempel genom att öka eller minska hastigheten. Den unika funktionen gör också att ikoner, bilder och symboler kan läsas upp.

Användarvänligheten ligger framförallt i att produkten är en cloudlösning och helt plattformsoberoende vilket innebär att tjänsten kan nyttjas oberoende av operativsystem, webbläsare eller vart än i världen du befinner dig.

Förfrågan kom från Göteborgs Stad under våren 2011 som såg ett behov att möjliggöra uppläsning av elevernas mejl för att ge extra stöd till de som till exempel har läs- och skrivsvårigheter eller nedsatt syn. Göteborgs Stad använder sedan 2004 ReadSpeakers tjänster för uppläsning av webben så att vända sig till samma företag för att utröna möjligheterna kring detta projekt kändes naturligt.

- ­ ReadSpeakers största fördel är att vi kan ta tillvara på möjligheter liknande denna då vi har mycket lång erfarenhet inom vårt område och idag kan komplettera den med de resurser som krävs, dels tekniskt men också ekonomiskt, säger Niclas Bergström vidare. Vi antar ofta utmaningar vilket gör att vår produkt hela tiden är i utveckling. Vi hoppas kunna fortsätta driva eller vara delaktiga i liknande projekt i framtiden, avslutar Niclas Bergström.

Inga kommentarer

ReadSpeaker summerar 2011

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Under året har rekordmånga webbplatser blivit talsatta med ReadSpeakertjänster. Och det är egentligen inte bara webbplatser utan även distansutbildningsplattformar, mjukvaror för att skapa kurser på nätet och mobila applikationer. Mer än två webbplatser per dag har lagts till vår lista av kunder och störst har expansionen varit i USA, Australien och länderna kring persiska viken. Vi har även fått nya kunder i Sydafrika, Japan, Indien, Trinidad och Tobago samt såklart massor i våra redan etablerade marknader i Europa.

I Sverige kan nämnas t.ex. SMHI, Göteborgs Stad (som talsatt alla elevers Gmail-konton), Arbetsförmedlingen, SRF Stockholm/Gotland och Gleerups Utbildningar. Vi har också sett en trend att många webbplatser som tidigare haft en lösning som bygger på att användarn måste installera särskilda program på sin PC för att kunna lyssna på webbplatsen bytt till ReadSpeaker, eftersom webbplatsägarna har ansett att det är viktigt att alla skall kunna lyssna när som helst och varifrån som helst. Inte minst p.g.a. att allt fler webbplatsbesök sker från mobila enheter.

Vi har jobbat hårt under året med utvecklingen av våra topptjänster ReadSpeaker(r) Enterprise Highlighting(tm) och ReadSpeaker(r) docReader(tm) för att få dem ännu bättre och göra dem ännu enklare att implementera. Vi har också utökat personalen både med fler utvecklare och med supportpersonal. Från vårt kontor i Uppsala tar vi hand om all support från alla våra kunder över hela världen och det har också krävt att vi skall ha supporten bemannad till ganska sent på kvällarna. Det är fantastiskt roligt att höra all beröm vår support får från världens alla hörn, där vi arbetar med stora och mycket kunniga kunder och deras utvecklingsavdelningar. Det, tillsammans med riktigt bra produkter och duktiga säljare, kan jag inte annat än verkligen se fram emot ett nytt ReadSpeakerår 2012!

Gott Nytt År!

Inga kommentarer

ReadSpeaker nu med stöd för HTML5 i bl.a. Apples mobila apparater

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Många av de senaste tjänsterna som vi utvecklat använder sig av Flash-teknik för att sköta uppspelningen av det strömmande ljudet samt för att kunna markera ord på webbsidan meddans de läses. Vi vill hellre förlita oss på funktionalitet som finns i de flesta webbläsare istället för att kräva att användaren installerar specialprogram som bara fungerar med vissa webbläsare. Och som ni säkert redan vet så kan man ju ändå lyssna på talet från ReadSpeaker även om man inte har stöd för Flash, men då utan highlightingfunktionen. Nu går vi alltså steget längre och släpper en ny version av vår mest populära produkt som även har stöd för att sköta uppspelning och highlighting med HTML5 teknik. Det betyder att tjänsterna fungerar lika bra vare sig man använder en PC eller en iPhone eller iPad. Dessutom har tjänstens gränssnitt jobbats om lite för att säkerställa att det validerar mot W3Cs riktlinjer med allt vad det innebär.

Den nya versionen finns nu upplagd på www.readspeaker.com så det är bara att prova ☺

Inga kommentarer

Mer än en ny svensk webbplats om dagen väljer nya ReadSpeaker

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Lite tidigt att summera hela 2010, men vi kan i alla fall konstatera att vi under 2010 (hittills) har levererat proReader och ReadSpeaker Enterprise till över 400 kunder bara i Sverige. Det är dels många nya kunder, men det är också många som bytt från andra uppläsningstjänster eller har uppgraderat från tidigare versioner av ReadSpeaker. Det syns också på användandet som visar på en otrolig tillväxt. Allt fler kommer på att det faktiskt är ganska praktiskt eller bekvämt att lyssna istället för att läsa själv. Inte för att folk plötsligt blivit lata, tvärt om. Det blir helt plötsligt möjligt att göra andra saker medans man läser. Prova du också!

Inga kommentarer

allt fler uppgraderar

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Vårt senaste tillskott och flaggskeppet i webbuppläsningsflottan blir nu allt vanligare ute på webben. Många kunder väljer att uppdatera till den senaste tjänsten som både har en fiffig markera-och-läs funktion och automatisk markering av det som läses (highlighting). Senaste webbplatserna är Luleå kommuns (www.lulea.se) och Livsmedelsverket (t.ex. www.slv.se/sv/grupp3/Om-oss/Kontakta-oss/Vart-vander-jag-mig/) men fler är på gång. Testa gärna genom att gå in på sidorna, markera lite text och välj ”Lyssna”

Inga kommentarer

Talande webb ÄR ReadSpeaker

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

….men ReadSpeaker har inget att göra med den produkt som olyckligtvis kallas för Talande Webb. Vi uppfann talande webb som företeelse. Den första webbplatsen gjordes talande 2001. Och redan då hette tjänsten ReadSpeaker. Sedan dess har det skett en stor utveckling av vår tjänst. Och nu har vi hittat ett koncept som fungerar precis så som alla användare vill ha det, dvs. inbäddad och synkroniserad markering av texten och ett med ett tal i mycket bra kvalité.

Ingen googlar på ”talande webb”

När vi för 5-6 år sedan började jobba med sökmotoroptimering så trodde vi att ”talande webb” var det folk skulle googla på för att hitta oss. Men när vi mätte och följde vilka ord folk googlade på när de sökt sig till oss så var det aldrig ”talande webb”. Det var mer ett internt uttryck som vi använt oss av sedan 2001. Så då var det alltså inte de orden vi skulle optimera för, utan för de ord som folk faktiskt använder.

Sedan 2001 har det ju även kommit några konkurrenter på marknaden. Ingen som vi behöver fajtas med i alla de 20 länder vi idag har försäljning, men några här och några andra där. Det som kan skapa viss förvirring är att någon konkurrent kallar sin klientbaserade lösning för ”Talande Webb” som produktnamn. Blir nog svårt att varumärkesskydda det. Ungefär lika svårt som det skulle vara för Tele2 att försöka varumärkesskydda ”Mobilt bredband” som produktnamn.

Äpplen och päron

Päron och äpple

Detta är extra olyckligt av en till anledning och det är att vi inte ens anser att det är en konkurrerande tjänst till ReadSpeaker. Vi säljer en serverbaserad tjänst som fungerar lika bra om man surfar från Playstation3 eller en mobil som om man surfar från en lånad pc/mac/linux-dator som sin alldeles egna. Inga installationer krävs hos användaren eller på kundens webbplats. Lite ”äpplen och päron” är det då att erbjuda webbplatsägare en klientbaserad plugin som alternativ där varje enskild användare måste installera tillägget i InternetExplorer på varje enskild dator (Läs: Windows PC) där användaren vill kunna lyssna på innehållet på webbplatsen.

Inga kommentarer

Den första artikeln

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Nu föds VoiceCorp i Sveriges blogg och samlingspunkt för vår digitala närvaro. Här kommer ni att få se live video, presentationer, läsa blogginlägg osv. Det är också här som våra nyhetsbrevs innehåll kan läsas först. Vi kommer att fortsätta skicka ut våra nyhetsbrev fyra gånger per år. Men innehållet hämtas här. Så om du vill vara först med att läsa allt nytt om och av oss ska du prenumerera på denna blogg eller följa oss på Twitter istället för prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Välkommen att kontakta oss med feedback på vad du vill veta mer om, se presenteras/demonstreras. Du är även välkommen att höra av dig med förfrågningar på någon av våra tjänster.

Vi modererar kommentarer men publicerar allt som är relevant till artikeln/sidan så länge det inte är kränkande för någon.

Inga kommentarer