Arkiv för kategori Uppmärksammade

ReadSpeaker får mail att tala

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

ReadSpeaker har tillsammans med konsultföretaget Avalon Innovation lagt till ytterligare en dimension för mejl, användaren ska nu kunna lyssna på sina mejl. Tjänsten är utvecklad för Göteborgs Stad som använder Google Mail och nu får 90 000 elever i tillgång till tjänsten.

Göteborgs Stads elever får genom en ny funktion möjlighet att lyssna till sina gmail (Google Mail). Uppläsningen kommer att kunna nyttjas av 90 000 elever, från förskola till gymnasium och vuxenutbildning. ReadSpeaker, som är experter inom text-till-tal teknologi, har tillsammans med konsultföretaget Avalon Innovation tagit fram tjänsten som möjliggör uppläsningen.

- Detta ligger helt i linje med den grundfilosofi vi har om att ge våra användare möjlighet att kommunicera på lika villkor, säger Niclas Bergström, VD på ReadSpeaker. Vi ser att behovet för tjänsten ökar och tror att det är en tjänst människor kommer att ta för given i allt fler sammanhang.

När användaren väljer att lyssna hämtas texten från mejlet och omvandlas med ReadSpeakers unika metod till ljud som strömmas tillbaka till användarens enhet. Processen tar mindre än en halv sekund och allt som behövs för att kunna använda tjänsten är att enheten kan spela upp ljud. Den integrerade spelaren spelar upp ljudet och användaren har möjlighet att kontrollera uppläsningen efter behov till exempel genom att öka eller minska hastigheten. Den unika funktionen gör också att ikoner, bilder och symboler kan läsas upp.

Användarvänligheten ligger framförallt i att produkten är en cloudlösning och helt plattformsoberoende vilket innebär att tjänsten kan nyttjas oberoende av operativsystem, webbläsare eller vart än i världen du befinner dig.

Förfrågan kom från Göteborgs Stad under våren 2011 som såg ett behov att möjliggöra uppläsning av elevernas mejl för att ge extra stöd till de som till exempel har läs- och skrivsvårigheter eller nedsatt syn. Göteborgs Stad använder sedan 2004 ReadSpeakers tjänster för uppläsning av webben så att vända sig till samma företag för att utröna möjligheterna kring detta projekt kändes naturligt.

- ­ ReadSpeakers största fördel är att vi kan ta tillvara på möjligheter liknande denna då vi har mycket lång erfarenhet inom vårt område och idag kan komplettera den med de resurser som krävs, dels tekniskt men också ekonomiskt, säger Niclas Bergström vidare. Vi antar ofta utmaningar vilket gör att vår produkt hela tiden är i utveckling. Vi hoppas kunna fortsätta driva eller vara delaktiga i liknande projekt i framtiden, avslutar Niclas Bergström.

Inga kommentarer

Denna vecka – Sundsvall42 och Dysleximässan

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

I morgon, onsdagen den 20e oktober, håller jag ett föredrag i Sundsvall på Sundsvall42 på temat ”Förenklad vardag eller revolution?”. Det kommer handla om den tekniska utvecklingen och dess effekter som förbättrar tillgängligheten till information för fler människor i fler situationer.

På fredag den 22a oktober kommer Madelene Norlin att föreläsa på Dysleximässan i Västerås som pågår fredag till lördag på Aros Congress Center. ReadSpeaker kommer också att ha en monter där på plan 3 så om du är intresserad så kom gärna förbi och träffa oss!

Inga kommentarer

Ny webbplats för ReadSpeaker!

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Nu kan vi äntligen presentera vår nya uppdaterade webbplats www.readspeaker.com!

skärmdump som visar första sidan av www.readspeaker.com

Här finns, förutom information om de olika ReadSpeaker-tjänsterna även några fallstudier och länkar till demos. Det är fortfarande lite småpill kvar på den men vi anser att den i alla fall är ok nog att göras live!

Inga kommentarer

”Talsyntes på bloggen är en lysande uppfinning!”

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker
säger Sören Olsson på sin blogg iallafall :-) Och det är klart att det är lätt att hålla med honom om det. Men det finns ju risk att jag/vi är partisk. :-)
Det var igår kväll som jag med stor förtjusnings upptäckte Sörens blogginlägg i mitt flöde av bloggar som skriver om ”talsyntes”. Och det handlar inte om vilken talsyntes som helst utan om vår tjänst webReader som Sören hade fått tips om och installerat på sin blogg. Han säger vidare att ”Jag fullkomligt älskar den tanken.” och så vill han testa talsyntesen med att skriva in lite ”joddel” i inlägget :-) .
Sören är ena halvan i författarduon bakom Bert- och Sune-böckerna. Men han har ju skrivit så mycket mer än det. Och på senare år har jag med stort intresse läst hans krönikor i tidningen Föräldrakraft där han skriver hjärtligt och underfundigt. Tillsammans med sin fru så skrev han boken ”Prins annorlunda” för ett par år sedan. Den handlar om hur det är att leva med ett barn som har Downs Syndrom.
Så till sist lite kärlek så här två dagar innan Allahjärtans dag: Jag älskar allt Sören har gjort! Kul att han även älskar något vi gjort!

Inga kommentarer