Arkiv för kategori Evenemang

Denna vecka – Sundsvall42 och Dysleximässan

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

I morgon, onsdagen den 20e oktober, håller jag ett föredrag i Sundsvall på Sundsvall42 på temat ”Förenklad vardag eller revolution?”. Det kommer handla om den tekniska utvecklingen och dess effekter som förbättrar tillgängligheten till information för fler människor i fler situationer.

På fredag den 22a oktober kommer Madelene Norlin att föreläsa på Dysleximässan i Västerås som pågår fredag till lördag på Aros Congress Center. ReadSpeaker kommer också att ha en monter där på plan 3 så om du är intresserad så kom gärna förbi och träffa oss!

Inga kommentarer

Mycket på gång i höst!

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Förutom att vi kommer att släppa en del nyheter så är ju också hösten konferensernas förlovade tid. Jag (Niclas) kommer att hålla föredrag på bl.a. Sundsvall42 den 21 oktober och Dysleximässan i Västerås 23 oktober . Sen kommer Madelene och Stina att ha en monter på Internetdagarna som är mellan 26-27 oktober. Mer om det senare.   Så passa på att träffa oss på någon av de här evenemangen.  Vore kul att ses!

Inga kommentarer

VoiceCorp och undertecknad föreläser på Sundsvall42 igen!

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Idag fick jag den trevliga nyheten att mitt förslag på föreläsning antagits inför Sundsvall42 i höst. Förra året pratade jag och då var pitchen hur våra tjänster för text till tal används till nya och fler sätt än vad som var tänkt från början. Jag försökte anstränga mig för att det inte skulle bli en säljpresentation men fick ändå kritik för att jag var för säljig. Så i årets förslag har jag tagit ett steg bort från att enbart prata om våra tjänster och vad vi gör på VoiceCorp och ska istället koncentrera mig på flera olika exempel på användare av på kompensatorisk och inkluderande teknik och vad det innebär för dem.

Förenklad vardag eller revolution? är rubriken på mitt föredrag. Och så här beskrev jag innehållet på det jag skulle vilja prata om:

Internet har effektiviserat vår kommunikation för oss ”normalstörda”. Vi lever allt större del av vårt liv på nätet. Men för vissa grupper av personer med funktionsnedsättningar handlar det om skillnaden mellan:

  • Delaktighet och isolering
  • Självständighet och beroendeställning

En revolution på många plan med andra ord. Hör om några exempel ur verkligheten på hur rätt anpassad teknik och tillgänglig information totalt förändrat vardagen för några.

Se till att ni inte missar Sundsvall42 19-21 oktober i år! Läs om förra årets program här.

Inga kommentarer

Sitevisiondagarna 2010, here we come

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Sitter just nu på tåget mot Örebro för två dagars fullt program på Sitevisiondagarna

Vi var med förra året också och det är ett självklart evenemang för oss att delta i. Dels ställer vi ut där och så deltar vi i de olika seminarierna för att lära oss mer och kanske tom bidra med något.

Sitevision är ett CMS som väldigt många av våra kunder har. De har ungefär lika stor marknadsandel bland Sveriges kommuner som Episerver. Och Sitevision har mycket god tillgänglighet på webbplatserna som skapas i verktyget. Därmed finns dels bästa förutsättningar för att uppläsning av webbplatsen fungerar optimalt. Och därmed är det även så att de kunder som valt deras CMS ofta har en hög kravställning vad gäller tillgängligheten på webben vilket gör att de troligen tänkt göra webbplatsen talande.

En sak som slog mig förra året på Sitevisiondagarna var att de som kom dit var så rakt igenom positiva och intresserade. Jag tror att ett kundevent för ett framgångsrikt företag med nöjda kunder är ett perfekt ställe att vara med på som utställare och deltagare. De som kommer dit är nöjda och glada med vad de har. De får lära sig mer och vill veta mer om vilka möjligheter som finns att utveckla webben.

På större och bredare mässor och konferenser är även fokus och målgrupp bredare. Någon kommer för att söka något specifikt. Andra kommer för att det var deras tur att åka på konferens (dåligt skäl). Och några är där för att sälja till de andra…. öh…säljarna (intressekonflikt).

Jag kommer att rapportera löpande från konferensen. Så följ oss på Twitter om du inte redan gör det. Kanske vi tom sänder lite på VoiceCorp TV (med Bambuser).

Inga kommentarer