Talande webb ÄR ReadSpeaker


Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

….men ReadSpeaker har inget att göra med den produkt som olyckligtvis kallas för Talande Webb. Vi uppfann talande webb som företeelse. Den första webbplatsen gjordes talande 2001. Och redan då hette tjänsten ReadSpeaker. Sedan dess har det skett en stor utveckling av vår tjänst. Och nu har vi hittat ett koncept som fungerar precis så som alla användare vill ha det, dvs. inbäddad och synkroniserad markering av texten och ett med ett tal i mycket bra kvalité.

Ingen googlar på ”talande webb”

När vi för 5-6 år sedan började jobba med sökmotoroptimering så trodde vi att ”talande webb” var det folk skulle googla på för att hitta oss. Men när vi mätte och följde vilka ord folk googlade på när de sökt sig till oss så var det aldrig ”talande webb”. Det var mer ett internt uttryck som vi använt oss av sedan 2001. Så då var det alltså inte de orden vi skulle optimera för, utan för de ord som folk faktiskt använder.

Sedan 2001 har det ju även kommit några konkurrenter på marknaden. Ingen som vi behöver fajtas med i alla de 20 länder vi idag har försäljning, men några här och några andra där. Det som kan skapa viss förvirring är att någon konkurrent kallar sin klientbaserade lösning för ”Talande Webb” som produktnamn. Blir nog svårt att varumärkesskydda det. Ungefär lika svårt som det skulle vara för Tele2 att försöka varumärkesskydda ”Mobilt bredband” som produktnamn.

Äpplen och päron

Päron och äpple

Detta är extra olyckligt av en till anledning och det är att vi inte ens anser att det är en konkurrerande tjänst till ReadSpeaker. Vi säljer en serverbaserad tjänst som fungerar lika bra om man surfar från Playstation3 eller en mobil som om man surfar från en lånad pc/mac/linux-dator som sin alldeles egna. Inga installationer krävs hos användaren eller på kundens webbplats. Lite ”äpplen och päron” är det då att erbjuda webbplatsägare en klientbaserad plugin som alternativ där varje enskild användare måste installera tillägget i InternetExplorer på varje enskild dator (Läs: Windows PC) där användaren vill kunna lyssna på innehållet på webbplatsen.

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)

Spam protection by WP Captcha-Free