VoiceCorp och undertecknad föreläser på Sundsvall42 igen!


Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Idag fick jag den trevliga nyheten att mitt förslag på föreläsning antagits inför Sundsvall42 i höst. Förra året pratade jag och då var pitchen hur våra tjänster för text till tal används till nya och fler sätt än vad som var tänkt från början. Jag försökte anstränga mig för att det inte skulle bli en säljpresentation men fick ändå kritik för att jag var för säljig. Så i årets förslag har jag tagit ett steg bort från att enbart prata om våra tjänster och vad vi gör på VoiceCorp och ska istället koncentrera mig på flera olika exempel på användare av på kompensatorisk och inkluderande teknik och vad det innebär för dem.

Förenklad vardag eller revolution? är rubriken på mitt föredrag. Och så här beskrev jag innehållet på det jag skulle vilja prata om:

Internet har effektiviserat vår kommunikation för oss ”normalstörda”. Vi lever allt större del av vårt liv på nätet. Men för vissa grupper av personer med funktionsnedsättningar handlar det om skillnaden mellan:

  • Delaktighet och isolering
  • Självständighet och beroendeställning

En revolution på många plan med andra ord. Hör om några exempel ur verkligheten på hur rätt anpassad teknik och tillgänglig information totalt förändrat vardagen för några.

Se till att ni inte missar Sundsvall42 19-21 oktober i år! Läs om förra årets program här.

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)

Spam protection by WP Captcha-Free