formReader, för hjälp att fylla i webbformulär


Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Ett par veckor efter vår tidigare lansering av ReadSpeaker docReader har turen nu kommit till nästa tjänst. DocReader är spännande och nydanande. Men formReader ser jag en ännu större potential i.

Vi kunde även tidigare erbjuda uppläsning av texten på sidor med webbformulär. Men för att uppläsningen på sådana skall tillföra något så insåg vi att det behövs en helt anpassad lösning för ändamålet.

Förutom att formReader läser upp de ”labels” som formulärfälten har (så man vet vad som skall fyllas i) så läser tjänsten även upp det du skriver i fälten. På så vis får du en korrektur-lyssning av att du fyllt i rätt uppgifter.

Detta borde göra att e-tjänster kan användas av fler och att e-handeln skulle få fler som kunde börja beställa saker online. formReader borde även kunna eliminera antalet fel i beställningar och anmälningar som görs online.

Vi har utvecklat formReader i nära samarbete med användarna och med löpande och omfattande användartester. På sistone har även en betaversion av formReader används skarpt på vår kund Uppsala kommuns formulär för beställning av lägeskontroll av nya byggnader.

skärmdump från vårt kontaktformulär med startknappen för formreader markerad med en pil

Läs mer om tjänsten ReadSpeaker formReader här och om du vill testa den på en gång så kan du göra det på vårt kontaktformulär.

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)

Spam protection by WP Captcha-Free