Nyhetsbrev Q2 2010

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Hej på er!

Nu har det snart gått ett halvår sedan vi senast uppdaterade er via vårt nyhetsbrev och vi har nog aldrig tidigare haft så mycket spännande nyheter i ett och samma nyhetsbrev: Nya tjänster, nya kunder, nya partners osv.

Har du inte fått nyhetsbrev från oss tidigare så beror det på att vi denna gång gör ett större utskick till fler än de vanliga prenumeranterna. Dels skickar vi detta till samtliga våra kunder, men även till dig som vi varit i kontakt med den senaste tiden. Vi skickar ut nyhetsbrev max fyra gånger per år, men känner du att du inte vill ha fler nyhetsbrev från oss och/eller vill hålla dig uppdaterad på annat sätt så är det bara att avanmäla dig via detta formulär.

Just nu är vi på väg till Sandviken för två dagars konferens och utställning på Offentliga Rummet. Om du också är på väg dit hoppas jag du kommer förbi vår monter för att träffa oss och få en demonstration av våra senaste nyheter.

Här följer våra nyheter i tur och ordning:

 1. Nya tjänster: ReadSpeaker docReader och ReadSpeaker formReader
 2. Välkommen till vår nya företagsblogg: www.talande-webb.se
 3. Antal språk vi stödjer utökat
 4. Ny kund: Italiens största dagstidning
 5. Embedded highlighting en riktig Hit
 6. Fördjupat partnerskap med Acapela
 7. Sitevisiondagarna åter ett mycket lyckat evenemang
 8. Vi blir Epimore partner med Episerver
 9. VoiceCorp inbjuden som föreläsare på Sundsvall42 även i år
 10. Varannan kommun erbjuder uppläsning av webbplatsen

1. Nya tjänster: ReadSpeaker docReader och ReadSpeaker formReader

För några veckor sedan så lanserade vi vår nya tjänst ReadSpeaker docReader. Det är en tjänst som är helt optimerad för uppläsning av online dokument som ex. .pdf, .doc och .odt-dokument. När en användare öppnar ett dokument med docReader kan man enkelt navigera i dokumentet och få vald sida eller det stycke man klickar på uppläst. Givetvis finns vår textmarkeringsfunktion inbyggd som visar vart i texten uppläsningen sker. Ord för ord och/eller mening för mening. Läs mer om tjänsten här / och här kan du testa hur den fungerar.

Förra veckan lanserade vi ReadSpeaker formReader. Vi kunde även tidigare erbjuda uppläsning av texten på sidor med webbformulär. Men för att uppläsningen på sådana skall tillföra något så insåg vi att det behövs en helt anpassad lösning för ändamålet. Förutom att formReader läser upp de ”labels” som formulärfälten har (så man vet vad som skall fyllas i) så läser tjänsten även upp det du skriver i fälten. På så vis får du en korrektur-lyssning av att du fyllt i rätt uppgifter.

Detta borde göra att e-tjänster kan användas av fler och att e-handeln skulle få fler som kunde börja beställa saker online. formReader borde även kunna eliminera antalet fel i beställningar och anmälningar som görs online.

Vi har utvecklat formReader i nära samarbete med användarna och med löpande och omfattande användartester. På sistone har även en betaversion av formReader används skarpt på vår kund Uppsala kommuns formulär för beställning av lägeskontroll av nya byggnader.

skärmdump från vårt kontaktformulär med startknappen för formreader markerad med en pil

Läs mer om tjänsten ReadSpeaker formReader här och om du vill testa den på en gång så kan du göra det på vårt kontaktformulär.

Båda dessa är tilläggstjänster för ReadSpeaker Enterprise. Så därför blir detta ytterligare ett skäl till våra befintliga kunder (som idag har en äldre tjänst från oss) att uppgradera till nästa generations uppläsningstjänster. Kontakta oss så kan vi berätta mer om hur en sådan uppgradering går till. Har ni redan en tjänst från oss så kostar uppgraderingen till ReadSpeaker Enterprise inget extra men kräver en liten ändring i implementeringen av ReadSpeaker på er webbplats. Tilläggstjänsterna har ett litet tillägg på den månadskostnad/årskostnad ni betalar idag.

2. Välkommen till vår nya företagsblogg: www.talande-webb.se

Vi har tjuvstartat med några blogginlägg redan. Men nu lanserar vi vår nya företagsblogg på svenska officiellt: www.talande-webb.se

Sedan tidigare bloggar VoiceCorp International på adressen blog.readspeaker.com men vi som jobbar med den svenska marknaden vill ha en egen blogg där allt innehåll ska vara på svenska. Vi har även börjat Twittra så ni är välkomna att följa oss där om ni använder Twitter: http://twitter.com/talsyntes

3. Antal språk vi stödjer utökat

Sedan en tid tillbaka så har vi utökat den långa rad språk vi stödjer för ReadSpeaker-tjänsterna till 27 stycken. Här är den kompletta listan på språk/talsynteser vi kan erbjuda för uppläsning på:

 • Arabiska
 • Flamländska
 • Brasiliansk Portugisiska
 • Kinesiska
 • Danska
 • Hollänska
 • Färöiska
 • Finska
 • Franska
 • Tyska
 • Grekiska
 • Italienska
 • Norska
 • Polska
 • Portugisiska
 • Skotsk engelsk
 • Spansk (Amerikansk)
 • Spansk (Castiliano)
 • Spansk (Katalansk)
 • Spansk (Basque)
 • Spansk (Galician)
 • Spansk (Valencian)
 • Svensk
 • Finlandssvenska
 • Amerikansk engelsk
 • UK engelsk
 • Welshiska

Förutsatt att texten är på något av ovanstående språk så kan vi erbjuda omvandling av text till tal av dessa texter.

4. Ny kund: Italiens största dagstidning

Corriere della Sera är Italiens största dagstidning. De har nu skaffat ReadSpeaker Enterprise för att göra samtliga artiklar på nyhetswebbplatsen uppläst. Men vi fick även i uppdrag att göra deras iPhone applikation talande. ReadSpeaker lanserades nyligen och kan testas på www.corriere.it. Deras iphone-applikation som är kostnadsfri hittar du på Appstore (direktlänk till Corriere-appen här)

Skärmdump av Corrieres iphone-app

Skärmbild av hur Corriere-appen ser ut

5. Embedded highlighting en riktig Hit

CSN.se med embedded highlighting som markerar rubriken

Så här ser det ut när rubriken markeras av funktionen "Embedded highlighting" på csn.se

Redan efter redan några månader kan vi konstatera att tilläggsfunktionen ”Embedded highlighting” blivit den succé vi visste att den skulle bli. ”Embedded” innebär att textmarkeringen sker helt integrerat på kundens webbplats och användaren behöver inte ladda ner och installera någon plugin i sin webbläsare för att det skall fungera. Har ni ReadSpeaker Enterprise idag eller skulle vilja uppgradera till denna tjänst: Hör av er till oss så kan vi räkna fram ett riktigt bra pris. Testa hur det fungerar på www.csn.se www.ki.se och/eller www.upplands-bro.se

6. Fördjupat partnerskap med Acapela

Acapela group logo

Genom att ingå ett så kallat ”preferred partner”-avtal förstärker Acapela och VoiceCorp nu sitt samarbete när det gäller talande webb med ReadSpeaker-tjänsterna. Med Acapelas högkvalitativa text-till-tal-röster och våra innovativa lösningar för talsättning av webbinnehåll är förutsättningarna optimala för att kunna tillhandahålla de bästa lösningarna på marknaden. Enligt både användarna och branschfolket har Acapela de bästa rösterna för svenska. Och vi vet av erfarenhet att kvalitén på talet är helt avgörande för hur många som kommer att använda en tjänst. Ju mindre svårigheter man har med att läsa, desto högre krav har man på hur bra det låter för att man skall använda tjänster som omvandlar text till tal.
Därför är vi glada till att ha fördjupat vårt samarbete med Acapela och de konkurrensfördelar som det innebär för oss.

7. Sitevisiondagarna åter ett mycket lyckat evenemang

Sitevision logo

För några veckor sedan deltog vi i Sitevision-dagarna i Örebro. Och precis som förra året blev det ett mycket lyckat evenemang. Det var mycket folk och många intressanta föreläsningar. Vi träffade dels en hel del av de gemensamma kunder vi har med Sitevision. Och dels träffade vi även på en hel del för oss nya företag och organisationer som var nyfikna på hur de skulle kunna erbjuda sitt (text)-innehåll som tal för dem som behöver det. Vi passar på att tacka Sitevision för ett bra evenemang. Och så hoppas vi får träffa Sitevisionkunderna igen nästa år.

8. Vi blir Epimore partner med Episerver

Episerver, Epimore Alliance Partner

Vi har i dagarna påbörjat arbetet med att bli en fullvärdig medlem i Episervers partnerprogram Epimore. Vi har en lång gemensam historia med ett bra samarbete med Episerver och vi har många gemensamma kunder. Redan i dagsläget kan vi erbjuda optimerade lösningar för integrering av ReadSpeaker på en Episerver-webbplats. Men nu vill vi göra en ännu bättre integrering av våra tjänster i Episerver för enklast möjliga implementering av våra olika tjänster för kunder som använder Episerver som CMS. Vi kommer att berätta mer om detta när allt är klart. Vi kommer även inom kort att finnas med i katalogen ”Extras” på Episervers webbplats.

9. VoiceCorp inbjuden som föreläsare på Sundsvall42 även i år

Sundsvall42 Logo

Liksom förra året kommer Daniel Erkstam från VoiceCorp att tala vid Sundsvall42-konferensen i höst. I föreläsningsspåret ”Digitala tjänster och produkter som förändrar allas vardag” ska Daniel prata på ämnet ” Effektivare kommunikation för vissa, revolution för andra”.

Internet har effektiviserat vår kommunikation för oss ”normalstörda”. Vi lever allt större del av vårt liv på nätet. Men för vissa grupper av personer med funktionsnedsättningar handlar det om skillnaden mellan:

- Delaktighet och isolering
- Självständighet och beroendeställning

En revolution på många plan med andra ord. Hör om några exempel ur verkligheten på hur rätt anpassad teknik och tillgänglig information totalt förändrat vardagen för några.

10. Varannan kommun erbjuder uppläsning av webbplatsen

Nu erbjuder varannan svensk kommun någon lösning för uppläsning av text på sina webbplatser. Av de 145 så har 60 kommuner ReadSpeaker. Dels kan man konstatera att uppläsning håller på att bli mer eller mindre standard för kommuners webbplatser. Och dels så ser vi det som ett stort erkännande att vi har sån total marknadsdominans.

 1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)

Spam protection by WP Captcha-Free