Om Talande webb

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Vi som bloggar här:

Madelene Norlin är Key Account Manager på ReadSpeaker AB

Bild på Niclas Bergström som ung (yngre) när han sitter framför sin dator

Niclas Bergström är VD på VoiceCorp AB. Niclas bloggar här ibland när han inte blogger på blog.readspeaker.com eller är upptagen med något annat. Niclas har jobbat med talande webb och andra webbaserade uppläsningslösningar längst av alla. Eller närmare bestämt sedan han pionjärade på området 1999. Mer om Niclas kan du läsa om på ReadSpeaker-webben.

Företaget bakom bloggen/bloggarna

Företaget bakom bloggen Talande webb, ReadSpeaker AB är ett svenskt företag med systerbolag i 7 länder med försäljning i närmare 30 länder. All utveckling och support görs i Sverige från vårt kontor i Uppsala.

ReadSpeaker är det ledande Software as a Service (SaaS)-företaget inom talsättning av textinnehåll på webbplatser och RSS-flöden. Grundarna av ReadSpeaker var pionjärer på området då de lanserade den allra första tjänsten för talande webb; ReadSpeaker, år 2001. ReadSpeaker har en stor bredd av kunder inom privat och offentlig sektor, mediaföretag samt intresseorganisationer världen över som abbonerar på tjänsterna och som sammanlagt har flera miljoner användare per månad.

ReadSpeaker talsätter textinnehåll på webben i realtid på upp till 30 språk och erbjuder en uppsättning tjänster av webbaserade text-till-tal-lösningar för webbplatser, RSS-flöden, Online-kampanjer, nyhetsbrev och e-post. Talet levereras till användarnas datorer och bärbara enheter som mp3-spelare, smartphones, iPhones och handdatorer.

Företaget ReadSpeaker AB är resultatet av arbete under många år och under många olika namn. På vissa marknader är vi fortfarande kända under andra namn såsom ”Phoneticom”, ”Svensk TillgänglighetsTeknik”, ”Tilltek” eller ”VoiceCorp”. Ja, nu heter vi i alla fall ”ReadSpeaker AB”.

Om denna blogg

Detta är den svenska försäljningsavdelningens digitala närvaro samlad på ett ställe. På www.readspeaker.com/sv hittar ni mer information om företaget och våra tjänster. På företagswebben är det mer uppstyrt och enhetligt mellan de olika ländernas/språkens webbsidor. Men här tar vi ut svängarna lite och försöker använda de verktyg vi gillar och ser en nytta i när vi försöker vara transparenta och sociala.

Vad betyder ”Talande webb”?

”Talande webb” är alltså både namnet på denna blogg och samtidigt en beskrivning av vad vi uppfann år 2001.

Det vi menar med talande webb är att besökare på en webbplats som har vår tjänst kan få en uppläst version av sidan/innehållet. Och detta utan att användaren behöver installera programvara/plugin eller ha en särskild utrustning. Det skall bara vara att ”Klicka och Lyssna”. Våra tjänster fungerar lika bra i Windows PC, Mac och Linux. Men även i både äldre mobiltelefoner med wap-läsare, smartphones och spelkonsoller med webbläsare (exempelvis Playstation).

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)

Spam protection by WP Captcha-Free